• Slider image

    Tevékenységek

  • Slider image

    Anyagbeszerzés és kivitelezés

  • Slider image

    Referencia

  • Slider image

    Hírek

  • Slider image

    Kapcsolat

Hírek Külső - Belső hőszigetelések kerámia festékekkel

Külső - Belső hőszigetelések kerámia festékekkel

2013-01-30

A Kerámia festékről bővebben:

Leirás:

A kerámia alapú kültéri falfesték közvetlenül a felületre való felhordás után, napsugárzásnak és a meleg levegőnek köszönhetően, egy hatékony vízhatlan rendszert épít ki. A falban található felesleges nedvesség a falfesték szárító hatásának köszönhetően gyorsan kivonásra kerül. A kültéri falfestékben lévő ellenállóképes, szigetelő kerámia gömböcskék a hőmérsékletváltozás okozta mozgások esetén képesek a felülettel együtt rugalmasan mozogni, így megakadályozzák a víz beszivárgását. Hasonló védelmi rendszert képez, mint a rugalmas emberi bőr a fürdésnél. A felületi feszültségből keletkező repedések előfordulása jelentősen csökken, mert a hővédelem minimalizálja a különböző épületelemek hőtágulásból eredő mozgását. A festékréteg emellett ellenáll a káros környezeti hatásoknak: szmog, savak, só, ózon és UV sugárzás. E védelmi képesség a rugalmassággal párosítva meggátolja az elöregedésből, szétmállásból származó repedésképződést.
Gondolta volna, hogy otthona falainak nedvességtartalma öt olyan problémát okoz, amelyek észrevétlenül emelik ki a pénzt az Ön zsebéből?
Valahol azt olvastam, hogy Magyarország a „rosszul szigetelt házak országa”. Több tízmilliárdot költünk el feleslegesen fűtésre, holott egy kis odafigyeléssel akár harmadával csökkenthető lenne az Ön fűtésszámlája is. A nyári meleggel is ugyanez a helyzet. Ha odafigyelünk, és megtesszük a szükséges lépéseket komoly energiamegtakarítást érhetünk el.
Azonban a legtökéletesebb megoldás az lenne, ha a meleg, és a hideg be sem jutna a belső térbe. Vajon ez tényleg annyira lehetetlennek tűnő feladat, vagy létezik rá megnyugtató megoldás? Mindenki fellélegezhet, a kerámia hőpajzs biztosítja a fenti kérdésre a megoldást.
A hőpajzs – a NASA által fejlesztett professzionális homlokzati hőszigetelő bevonat…
1. kiválóan megoldja, hogy ne kelljen azért feleslegesen többet kifizetnie a fűtésre, mert a falakban lévő nedvesség rontja otthona hőszigetelését.
2. segítséget nyújt a falszárításban, az energiamegtakarításban
3. mint egy hőpajzs, távol tartja a nap energiáját, amely az elviselhetetlen benti forróságért felel
4. és hosszú évekig megőrzi háza homlokzatának szépségét.
Ugye építkezéskor, vagy a felújításkor már az első alkalommal szeretné, ha minden tökéletes lenne, és nem kellene később idegesítő utómunkálatokba kezdenie? Milyen lenne az, ha már az elején biztos lehetne abban, hogy mindent megtett, ami csak lehetett? Szívesen elkerülné a csillagászati fűtésszámlákat?
Ön sem örülne annak, ha a nap melege forrósítaná fel otthona falait, és tenné elviselhetetlenné a benti életet? Esetleg a külső felújítással járó felfordulás határidejét tolná ki minimum a duplájára?
„Sokáig éltünk olyan házban, ahol télen rengeteget fizettünk a fűtésre, nyáron meg egész nap izzadtunk, mert annyira meleg volt odabent. Amikor végre lehetőségünk nyílt a felújításra, szerettünk volna jó megoldásokat találni. Nagyon sokat kutattunk, amíg megtaláltuk a számunkra megfelelő lehetőségeket. Ezek közül a legjobb döntésünk a ThermoShield homlokzati hőszigetelő bevonata volt
beszámolók :
Először nem hittük, hogy egy kültéri festék valóban segíthet, de a NASA által fejlesztett hőpajzs szigetelő festék nagyon ígéretesnek bizonyult, így végül mellette döntöttünk. Pár forró hónap elteltével már nyugodtan állíthatom, hogy a legjobb döntést hoztuk meg akkor.

Alig hittem el, amikor a kültéri festés után két nappal, 5 fokkal kevesebbet mértünk bent. Sokkal kellemesebb lett a levegő. Örülünk, hogy végül a ThermoShieldet választottuk."
A XXI. század egyik nagy „lépfenéje”
Az energiamegtakarítás korunk nagy problémája. A fűtőolaj, gáz elégetéséből származó CO2 gáz még mindig jelentős mennyiségben jut a levegőbe. Ezért világméretű mozgalom indult el az energiamegtakarítás mellett. Az egyes országok újabb, és újabb törvényrendeletekben szabályozzák az épületek szigetelésének előírásait.

Önt is foglalkoztatja az energiamegtakarítás kérdése? A rengeteg szakmai vélemény csak összezavarja?

Tudta azt, hogy a legtöbb hőszigetelés hermetikusan lezárja a fal külső felületét? Így a nedvesség képtelen távozni onnan.
Mérésekkel bizonyított tény, hogy 5-7%-os nedvességtartalom a falakban, akár 50%-os energiaveszteséghez is vezethet. A legtöbb általánosan használt hőszigetelés csak lassítja a hőáramot, de nem állítja meg azt, előbb a szigetelés, azután a falak egy huzamosabb napos időszak alatt mindenképpen átmelegszenek, ezért előbb-utóbb felmerül a benti forróság problémája.
Vajon mit jelentene Önnek, egy olyan anyag, amely képes lenne kiszárítani a falakat, és meggátolná minden további nedvesség bejutását oda? Ön szerint mennyi energiamegtakarítást érhetne el csupán ezzel? Vajon mennyi költségtől kímélné meg magát, ha a napsugárzás 85%-a egyszerűen visszaverődne háza falairól, és még csak esélye sem lenne felmelegíteni azokat? Mit szólna egy olyan thermokeramikus homlokzati bevonathoz, ami mindezt akár 15 évig nyújtaná anélkül, hogy bármilyen felújításon kellene gondolkodnia?

„Egy épület a legtöbb hőt a falakon keresztül veszíti el, vagy veszi fel. A benti meleg levegő hűtésére gyakran használunk ventillátorokat, és klímaberendezést. Egy légkondicionáló akár 30 000 Ft plusz kiadást is jelenthet egy „hűtési szezonban”. A nyitott ablak sem kínál megoldást a nagy meleg ellen, inkább segít még hamarabb bejuttatni a kinti forróságot.



A legjobb megoldásnak az tűnik, ha valamilyen úton-módon elkerülhető lenne a falak felmelegedése.”

Szemelvény hőtechnikai szaklapból.
Hővédelem nyáron a homlokzati hőszigetelő festékkel
A benti levegő elviselhetetlenül forróvá válik? Szívesen elkerülné egy klímaberendezés beszerelését ? Vagy ha már megvan, akkor örülne egy kis megtakarításnak, mivel klímájának jóval kevesebbet kellene üzemelnie?
A kerámia hőpajzs mikroszkopikus méretű belül üres – vákuum – kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek rendkívül hatékonyan verik vissza és oszlatják el a nap hősugarainak 85%-át. A gömbhéjon történő ki- és belépéskor a hősugár megtörik, eredeti irányától elfordul, nem jut el az épület faláig. Ezért a bevonattal kezelt falak képtelenek a felmelegedésre. Így a hőpajzs bevonat tökéletesen ellátja háza homlokzati, vagy tető hővédelmét.
Az homlokzati hőszigetelő bevonatban lévő különleges kötőanyag, melybe a kerámiagömböcskék ágyazódnak be, egy igencsak érdekes funkcióval bír. A külső levegő páratartalmának egy részét reggelente magába szívja, és a nap energiájának hatására a kitáguló pólusokon elpárologtatja. Mivel a párolgás hőt von el a környezettől, ezért a hőszigetelő bevonat kiválóan hűti háza falait, tetőit.
Képzelje csak el, mit jelentene, ha a nap hőenergiája be sem jutna a falakba, így azok nem melegítenék fel a belső levegőt. Kényelmesen ejtőzhetne nappalijában, miközben odakint forróság tombol, mert odabent a korábbi hőmérsékletnél akár 6-8 fokkal is hűvösebb lenne. Szinte hallaná, ahogy a klímája, és pénztárcája egyszerre sóhajt fel, mert ez egy energiamegtakarítás.
Amikor a hőszigetelő homlokzati bevonat felkerül az Ön házára, hátradőlhet és nyugodtan tervezheti, mire költi a kisebb villanyszámlából jelentkező megtakarítást.


Mit mutatnak a hőpajzsról a pontosan elvégzett összehasonlító mérések?
3 db mintakonténert készítettek. 1,5 x 1,5 x1,5 m élhosszúsággal. A belső hőmérsékletet 24 órán keresztül mérték. A legmelegebb időben – 11 és 15 óra között – 35 C° külső hőmérsékletet is mértek. Egyik konténer szigetelés nélküli, a másik 10 cm tető és 7,5 cm falszigeteléssel rendelkezik, a harmadik 0,5 mm hőpajzs bevonattal lett ellátva.
A diagramon látható, hogy a déli órákban a leghűvösebb a hőpajzs-al bevont konténerben volt, tehát ez ad legjobb hővédelmet. 35 C° külső hőmérséklet mellett sem melegedett fel 25 fok fölé a belső levegő!

I


A homlokzati szigetelő festék segítséget nyújt a téli hidegben is
Télen a fűtésszámlák növelésében legnagyobb "ludas" a falak nedvességtartalma, amely külső csapadék, vagy a megfelelő szellőzés hiányából fakadó belső páravándorlás útján került a falba. A pára még a legjobb hőszigetelésen is képes kifogni. Ugyanis 4-5 % nedvesség akár 50%-kal javíthatja a fal hővezetési képességét. Ennek okán a fűtés hőenergiáját kivezeti a külső légtér felé, ami akkor is eltávozik, ha ott homlokzati szigetelés van, mert a hőszigetelés a hőáramot csak lassítani képes, de nem tudja megállítani azt. Az eredmény elkeserítő.
1. a szigetelés ellenére nincs energimegtakarítás
2. a belső térben kellemetlen hőviszonyok, hőhidak alakulnak ki
3. a vízben lévő ásványi sók a vakolatban kikristályosodnak, ami a vakolat leválásához vezet
4. a nedvesség a belső légtér felé indul, hatására penészesedés, és magas páratartalom alakulhat ki
Ön szívesen fűti az udvart? Ha már odafigyelt a megfelelő hőszigetelésre, akkor biztosan örömmel látná, ha a kifizetendő rezsi is ehhez igazodna. Gondolta volna, hogy csupán 10% nedvesség elegendő ahhoz, hogy a falai – még homlokzati szigetelés mellet is – az udvara „radiátoraivá” váljanak? Tudta azt, hogy egyetlen elveszett fokot visszapótoljon, mintegy 6% többletenergiára van szükség? Ha az Ön háza falain csupán 5 foknyi hő veszik el, az már 30%!
Falszárítás felsőfokon, amire egyetlen más homlokzati bevonat sem képes, kivéve…
A NASA homlokzati hőszigetelő bevonat kötőanyaga féligáteresztő membránként funkcionál. Ez egy különleges feladat ellátására teszi képessé: szárítja a falakat. A gyantapolimer a fal felől érkező vizet magába szívja, és ha a külső páratartalom lecsökken, „kilélegzi” a kültérbe. Ellenben a kívülről érkező nedvességet nem engedi be a falba. Ennek a hatásnak köszönhetően, mintegy kiszivattyúzza a vizet az Ön háza határoló szerkezeteiből, és kiszárítja a falakat.
A kerámiagömbök által képzett nagy belső felület, valamint a gömbök között kialakuló mikrokapillárisok segítik a párolgást, a fal kiszáradást. A belül üres kerámiagömbök eltérítik, a felületen kiegyenlítik, és visszafordítják a belülről, vagy kívülről érkező meleget is.

A hőpajzs eredményei önmagukért beszélnek:
1. a kiszáradt falak hővezető hatása optimalizálódik, így jóval kevesebb fűtési energiára lesz szüksége a kellemes belső hőmérséklet kialakításához
2. a membránhatásnak köszönhetően, az ásványi sókat a külső felületre szállítja, ami segít sokáig megőrizni a vakolat épségét
3. a falak lényegesen kevesebb párát dolgoznak vissza a belső térbe, így nehezebben alakul ki a penész (az igazi belső páraoptimalizáló-, és penészgátló hatástl érheti el), otthona klímája kellemesebb lesz
4. a kerámiagömbök visszasugározzák a belülről érkező hősugarakat, így lényeges energiamegtakarítás érhető el, amit a pénztárcája biztosan hálásan fogad majd
Miért kellene hát remegő kézzel felbontania a fűtésszámlát tartalmazó borítékot? Miért bosszankodna háza nedves falai miatt? Miért kellene szembesülnie a málló vakolat látványával? Amikor a lélegző homlokzati hőszigetelést használva Ön is könnyedén megküzdhet ezekkel a problémákkal.


„A kitűnt magas ellenálló képességével víz, savak, és lúgos környezetben, valamint vízoldható sókiválás tűrésben. A megnevezett hatások nem csökkentették a víztaszító, és a felületi tapadó képességet.
Az összehasonlító vizsgálatban szereplő bevonatok savas környezetben kisebb ellenálló képességet mutattak, vagyis kifakulás és leválás volt megfigyelhető. Ezek a sókristályosodással szemben sem voltak igazán ellenállók.





A NASA hőszigetelő festéke hatására meglepően hosszú szünetek vannak két felújítás között
Gyakran előfordul az a szomorú esemény, hogy alig pár év alatt, a ház homlokzata elkoszolódik, elöregszik, és igazán elkeserítő látványt nyújt. Milyen szörnyű azt látni, amikor otthonunk „bőre” elkezd lerobbant külsőt mutatni. Azt mondják, hogy az ember összes sejtje mintegy hét év alatt teljesen lecserélődik. Talán ezért telik el 50-60 év is, hogy öregedni kezdünk. Sajnos a házunk erre nem képes, így nekünk kell gondoskodnunk róla.
Ön hány évente szeretne a homlokzat felújítással foglakozni? Ilyenkor minden a feje tetejére áll, és hetekig csak a felfordulás, és az ezzel járó kosz fogadja. Ön is inkább kivárja, amíg már nincs mese, bele kell vágni? De vajon meddig bírja elnézni a málló vakolatot, a teljesen elkoszolódott, megfakult színű falakat? És hányszor szeretné mindezt végigcsinálni életében? Mit szólna egy olyan homlokzathoz, amely minimum 15 évig szinte újnak látszik, és csak ezután kezdené az öregedés első jeleit mutatni?
A Nasa homlokzati bevonata még 15 év múlva is úgy ragyog, mintha új lenne. A felújítási ciklusok ideje kitolódik, ezzel nyugtatva meg Önt, hogy valóban jól döntött.

A homlokzati hőszigetelő bevonat 7 hihetetlen tulajdonsága, ami Önnek csak a javára válik majd
1. UV védelem:
A bevonat kerámiagömböcskéi visszaverik a nap sugarainak jelentős részét, így a homlokzatnak diffúz fénytörést adnak, amelynek hatására a színek tündökölnek. A megfelelő kötőanyagok hatására a homlokzat képe hosszú évekig (15 év) változatlan marad.
2. Színtartás:
A hőpajzs különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A Titanium Dioxid és Aluminum Tri-Hydrat pigmentek hihetetlen színtartósságot eredményeznek. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható, a javítás pedig alig észrevehető legyen.
3. Öntisztulás:
A más bevonatokkal ellentétben a kerámia felület nem töltődik fel statikusan, a golyók sem képeznek tökéletesen sima felületet. Ezáltal a korom és más szennyeződések kevésbé rakódnak le a falakra. Az ennek ellenére fellépő lerakódások nem kötődnek kémiailag a bevonathoz. Vízzel és tisztítószerrel könnyedén eltávolíthatóak – ennek nagy részét az esővíz megoldja – a felület mosható, dörzsálló.
4. Vegyi ellenállóság:
A homlokzati bevonatban található kerámia gömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek a felületnek. A homlokzatot a környezeti ártalmakkal szemben ellenállóvá teszi. Szmog, savak, sók, ózon, tengervíz alig károsítják a homlokzatot.
5. Repedezés elleni védelem:
A kiváló minőségű alapanyagok a NASA homlokzati bevonatnak nagy rugalmasságot biztosítanak. A rugalmasság és az ellenálló képesség együttesen csökkenti a repedések képződését, ami a homlokzati bevonat öregedési folyamatát hatékonyan lassítja. „A bevonat 1mm-es tüskén repedésmentesen hajlítható” idézet az ÉME engedélyből
6. Penészgomba, és algásodás elleni védelem:
A hőszigetelő homlokzati bevonat nedvességszabályozó hatása révén megakadályozhatja a homlokzat nemkívántos „bezöldülését“. Mohák, gombák, zuzmók és algák így nem találnak életfeltételeket. A felület méreggel való kezelése nem szükséges.
7. Vízállóság:
A ThermoShield Exterieur hatékonyan védi a homlokzatot a nedvességtől záporesőben, jégesőben és hóesésben. A kötőanyag membránhatásának eredményeképpen a kívülről érkező víz egyáltalán nem képes bejutni a falakba. A hőpajzs bevonat nagy – rendezetlen – belső felületének köszönhetően, segíti a nedvesség kapilláris elszállítását a falból.
Ennek a hét különleges tulajdonságának köszönhetően az Exterieur bevonat könnyedén megküzd az időjárás viszontagságaival, a hazánk éghajlatára jellemző nagy hőingadozással, és sokáig tartós, szép külsőt kölcsönöz otthonának.





Gondoljon csak bele, amikor végzett háza, nyaralója külső festésével, nyugodtan hátradőlhet, hiszen egy jó időre elfelejtheti a felújítással járó nyűgös dolgokat. Csupán ezért már megéri. Vajon mennyi pénzt takarít meg ha csak egyetlen felújítást is megspórol ? És ha kettőt?

„A laborvizsgálatok célja az volt, hogy megállapítsák a bevonat ellenálló képességét agresszív és extrém körülmények között, különösen vegyi és klímahatások mellett. A tulajdonságokat két, neves gyártó termékeivel egy szilikon és egy szilikát bázisú festékkel hasonlítottuk össze.
„A nagyon destruktív körülmények között végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a igen jó ellenálló képességgel rendelkezik még az agresszív vegyi hatásokkal szemben is. Azok a bevonatok, amelyek tartósan ki vannak téve ilyen extrém feltételeknek, nem veszítenek víztaszító tulajdonságukból, nem színeződnek el. Esztétikailag is változatlanok maradnak.
A drasztikus körülmények között, extrém hőmérsékleti viszonyok és változó nedvesítés mellet végzett vizsgálatok bizonyították a kiváló ellenálló képességét. Nem képződtek repedések a felületen, nem pergett le és nem fakult vagy színeződött el. Ki kell emelni, hogy a bevonat tartósságát, amely jobb, mint az összehasonlítás alapját képező egyéb bevonatoké.



Miért bajlódna a különböző technológiákkal, amelyek mind nagy szakértelmet kívánnak meg? Vajon hányféle terméket kellene alaposan megismernie, és beszereznie, ha azt a hatást szeretné elérni, amit az Exterieur bevonat egymaga képes ellátni?
1. Falszárító berendezés. Ezt a falakban lévő nedvesség kiszállítására használják. A vételár mellett számolnia kell ennek az elektromos készüléknek az áramhasználatával, és a meghibásodási tényezőjével is.
2. Penész-, és gombaölő szerek. A homlokzati elszíneződések megszüntetése miatt van rájuk szükség.
3. Repedések javítására használt anyagok. A homlokzati elemek hőmozgása miatti hibák kijavítása teszi szükségessé a használatukat.
4. Homlokzati festék. Az otthona külső színe miatt erre is szükség van.


A homlokzati hőszigetelő festék az egyetlen, amely mindezt a számtalan funkciót egyszerre képes ellátni.
1. visszaveri a nap hősugarainak 85%-át
2. a forró nyári időben „klímafestékként” funkcionál
3. szárítja a falakat
4. ellenáll a vegyi anyagoknak
5. képes az öntisztulásra
6. nem teremt életfeltételeket a gombák, zuzmók, algák megtelepedéséhez
7. visszaveri a belülről érkező hőenergiát
8. a külső felületre szállítja a sókat
9. távol tartja a nedvességet a falaktól
10. a felülete akár tízen öt évig is új marad
A NASA homlokzati festéke az egyik olyan bevonat, amely visszatermeli a beruházás költségeit.
„Mindez nagyon szép, de biztosan bonyolult előkészítést, és komoly szaktudást igényel a használata
Az bevonat felhordása egyáltalán nem igényel semmilyen különleges szaktudást. Felhordása egyszerűen megoldható ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal. Ha fél a magasban, csupán csak akkor kell szakemberre bíznia ezt a feladatot. De akár a barátaival egy könnyed hétvégi közös program keretében, vidám hangulatban is elvégezheti a festést.
A hőpajzs bevonatot úgy kell alkalmazni, mint egy hagyományos festéket. Speciális rétegre vagy előkészítésre nincs szükség.
Talán felmerülhet Önben, mindez túl szép, hogy igaz legyen. Higgye el, az elején mi is így voltunk ezzel.

Mi ad Önnek garanciát a bevonat hatásainak működésére?

A bevonatban levő üvegkerámiagolyók minden körülmények között visszaverik – a bármely irányból érkező – hősugarakat. A kiváló kötőanyagoknak köszönhetően, mindig kialakul a féligáteresztő membrán. Ezek a bevonat működésének alapjai.
Minket előbb a – világban 20 éve tartó – folyamatos ellenőrzés, azután saját kísérleteink, mára pedig, a megelégedett vevőink visszajelzései győztek meg, és teszik megalapozottá fenti kijelentésünket.

Válassza hát Ön is a különleges homlokzati hőszigetelő bevonatot épületének felújításához!

www.homlokzati-hoszigeteles.eu